Понедељак, 05. Децембар 2011.

– Одржана шеснаеста седница Скупштине општине Неготин

3476_1.jpg


У петак 3.децембра у великој сали Скупштине општине Неготин одржана је шеснаеста по реду седница локалног парламента. После готово једночасовне дискусије, због великог броја поднетих амандмана, усвојен је дневни ред са 19 тачака. Поред 15 тачака из сазива, одборници су усвојили и 4 тачке као допуну дневног реда.

Као што се и очекивало, одборници су пре усвајања највише дискутовали о извештају о извршењу буџета општине Неготин за период јануар-септембар 2011. године. Према овој одлуци приходи износе нешто више од 530 милиона динара, односно око 60 процената планираног остварења, а расходи 518 милиона динара.

Одборници СО Неготин  у петак су донели и Одлуку о измени и допуни одлуке о ауто-такси превозу путника и бесплатном превозу одређених категорија грађана на територији општине Неготин. Одборници Г17 плус су изразили незадовољство због  тога што овом одлуком, поред пензионера старијих од 65 година са минималним примањима, инвалидних лица и корисника социјалне помоћи, нису обухваћене и труднице и лица старија од 65 година.

Прихваћен је и извештај о раду и годишњи план рада, предшколске установе „Пчелица“ као и Одлука о мрежи основних школа у општини Неготин.

3476_2.jpg

Одборници локалног  парламента, на 16. седници, изјашњавали су се и о предлозима решења о именовању чланова школских одбора, о измени решења о именовању чланова комисије за стипендирање студената и талентованих ученика средњих школа општине неготин, као и о измени решења о измени решења о именовању управног и надзорног одбора ЈКП „Бадњево” и о изменама одлуке о висини накнаде за употребу општинских путева.

Утврђен је и предлог одлуке о постављању и уклањању мањих монтажних објеката привременог карактера и споменика, спомен обележја, балон хала спортских намена и надстрешница у јавном превозу, а донето је и решење о давању сагласности на измену и допуну програма пословања  Јавног предузећа за комуналне делатности „Бадњево“ Неготин за 2011. годину и финансијског плана обезбеђења утрошка средстава.

Такође, разматран је нацрт и  утврђен предлог Одлуке о обезбеђењу средстава у буџету општине Неготин за 2010. и 2011. годину за учешће у финансирању радова на наставку изградње мреже фекалне канализације у Неготину са кућним прикључцима у улицама Насеље „Пољопривредни комбинат“, улица Генерала Павла Илића, део улице Бадњевске, део улице „Зелена пијаца“, део улице Сретена Вучковића и улица Панте Јаковљевића, као и предлог Одлуке о прихватању обавезе сервисирања дуга у финансирању радова у овим улицама.

Одборници Скупштине општине Неготин усвојили су и закључак којим је прихваћена иницијатива  Г17 плус и Покрета живим за Крајину за измену и допуну Уредбе о плану мрежа здравствених установа. Овим изменама дефинисаће се број, структура, територијална распоређеност и капацитети Здравствених установа у Републици Србији. Такође овим закључком предвиђено је и оснивање Апотекарске установе Неготин уз преузимање оснивачких права од стране Скупштине општине Неготин.