Понедељак, 15. Новембар 2010.

– Одржана седма седница СО Неготин

2980_1.jpg

У великој сали Скупштине општине Неготин данас је одржана седма седница општинског парламента. Одборници Скупштине општине Неготин на данашњем заседању усвојили су после краће дискусије Одлуку о изменама и допунама Одлуке о буџету општине  Неготин за 2010. годину, као и Одлуку о отпису камате на доспеле обавезе по основу одређених локалних јавних прихода.

Дата је и сагласност на Одлуку Управног одбора ЈКП „Бадњево“ о подизању кредита за куповину камиона и платформе за сечење грања и опдржавање јавне расвете у граду.

Већином гласова владајуће већине, али и одборника опозиције усвојене су и Одлука о оснивању савета за међунационалне односе у општини Неготин и Одлука о линијском  превозу путника на територији општине Неготин.

Одборници општинског парламента, прихватили су извештај о раду Установе за децу предшколског узраста „Пчелица“ за школску 2009/2010.годину, и дали сагласност на програм и годишњи  план установе, за школску  2010/2011.годину

На седмој седници усвојена је и Одлука о сакупљању и привременом складиштењу грађевинског отпада, као и Одлука о сакупљању и привременом складиштењу кабастог отпада на територији општине Неготин.

Одлуком о изменама и допунама одлуке о јавним паркиралиштима, која је такође данас усвојена на седници Скупштине општине Неготин предвиђено је да се паркинг наплаћује у времену од 8-15 сати почев од 1. новембра 2010. године. .

Одборници су усвојили Решење о образовању стручне комисије за израду годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта и Решење о именовању чланова школског одбора основне школе „Момчило Ранковић“ у Рајцу.

2980_2.jpg

На седмој седници Скупштине општине Неготин разрешени су в.д. директори Јавних предузећа и установа чији је оснивач Скупштина општине Неготин и именовани директори по спроведеним конкурсима.

За директора ЈКП „Бадњево“, именован је досадашњи в.д. директора Чедомир Банковић, досадашњи в.д. директора ЈП за грађевинско земљиште општине  Неготин Стојан Стефановић, именован је за директора у четворогодишњем мандату, док ће у истом периоду функцију директора Туристичке организације обављати Душан Петровић, такође досадашњи в.д. ове организације.

Магистар Милан Радосављевић, нови је директор Дома културе „Стеван Мокрањац“, уместо досадашњег в.д. Миломирке Јововић. Љубиша Ђорђевић именован је за директора Историјског архива, а Гордан Јањић  Музеја Крајине. Они су у досадашњем периоду обављали функције в.д. директора. 

Као допуна дневног реда за данашњу седницу увршћене су и тачке разрешења и именовања в.д. директора Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“. Функције је разрешен досадашњи в.д. директора Власта Младеновић, а на његово место именована је Сузана Сиротовић.