Среда, 21. Децембар 2011.

– Oдржана седамнаеста седница СО Неготин

3496_1.jpg

У великој сали Скупштине општине Неготин јуче и данас одржана је  седамнаеста  седница општинског парламента. Одборници Скупштине општине Неготин првог дана заседања усвојили су након излагања Димитрија Петровића, шефа одељења за буџет и финансије и дискусије представника одборничких група Одлуку о буџету општине Неготин за 2011.годину, као једну од најбитнијих одлука за функционисање локалне самоуправе.

3496_2.jpg

Буџет општине Неготин за 2012. годину је пројектован на износ од 980.264.000 динара, а одлука је усвојена већином гласова присутних одборника.

3496_3.jpg

На јучерашњој седници одборници су такође после краће дискусије усвојили и Одлуку о локалним комуналним  таксама на територији општине Неготин, којом је предвиђено смањење појединих такси посебно када су у питању приватни предузетници, власници локала у централној зони града и осигуравајуће куће. Такође усвојена су и решења о давању сагласности на програм пословања са финансијским планом обезбеђења и утрошка средстава ЈКП „Бадњево“ и Јавног предузећа за грађевинско земљиште општине Неготин за 2012. годину. Усвојена је и Одлука о општинској управи општине Неготин.

3496_4.jpg

У наставку седамнаестог заседања локалног парламента одборници су најпре након образложења усвојили Одлуку о усвајању локалног акционог плана запошљавања општине Неготин. Одборници су усвојили и Одлуку о измени и допуни одлуке о постављању мањих монтажних објеката привременог карактера и споменика, спомен обележја, балон хала спортских намена и надстрешица у јавном превозу уз два усвојена амандмана Либерално демократске партије.

3496_5.jpg

Већином гласова присутних одборника усвојена је Одлука о изменама и допунама решења о оснивању Центра за социјални рад у Неготину, Решење о разрешењу и именовању члана Управног одбора Предшколске установе „Пчелица“ Неготин, Одлука о давању сагласности на одлуку УО ЈКП  „Бадњево“ и Одлука о ангажовању ревизора  за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Неготин за 2011. годину.

После доста дискусије и полемике усвојене су и одлуке о приступању изради плана детаљне регулације за изградњу уређаја за коришћење снаге ветра у циљу производње енергије односно фарме ветрогенератора у Душановцу, „Никине воде“ у Плавни и на простору Видровца и Дупљана.