Петак, 07. Октобар 2011.

– Одржана петнаеста седница Скупштине општине Неготин

3411_1.jpg

Данас је у великој сали Скупштине општине Неготин одржана петнаеста седница општинског парламента.Одборници су на данашњој седници после уобичајене дискусије усвојили Извештај о извршењу одлуке о буџету општине Неготин за период јануар – јун 2011. године као и одлуку о изменама и допунама одлуке о буџету општине Неготин за 2011. годину.
Усвојена је такође и одлука о приступању изради стратегије локалног одрживог развоја општине Неготин за период 2012-2021. године као и решење о образовању стручне комисије за израду годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта.

3411_2.jpg

На петнаестој седници Скупштине општине Неготин одборници су усвојили решење о разрешењу вршиоца дужности директора Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“, Сузане Сиротовић и  исту поставили на место директора Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“ у Неготину.

3411_3.jpg

Одборници су усвојили и одлуку о увођењу месног самодоприноса за подручје месне заједнице Самариновац за период од  01. 05. 2012. до 30.04.2017. године. Као и одлуку о спровођењу поступка личног изјашњавања грађана за увођење самодоприноса  на подручју месне заједнице Самариновац.

Одмах на почетку седнице председник општине Неготин др Влајко Ђорђевић, испред предлагача Општинског већа општине Неготин, због формално правних разлога повукао је са дневног реда Одлуку о допуни одлуке о накнадама одборника, члановима општинског већа, заменика председника скупштине општине, члановима радних тела скупштине општине и члановима радних тела које оснива председник општине као и Одлуку о преносу  Топлане у насељу „Борска колонија“ ЈКП „Бадњево“. Након краће дискусије током седнице са дневног реда су повучене и  Одлука о измени и допуни одлуке о ауто-такси превозу путника на територији општине Неготин, као и Одлука о бесплатном превозу одређених категорија путника на територији општине Неготин.

Одборници нису прихватили да се у дневни ред уврсте Одлука о измени одлуке о месној самоуправи и Одлука о поништавању одлуке о расписивању избора за чланове савета месне заједнице Поповица, које је предложила Радмила Геров одборник Либерално демократске партије