Понедељак, 05. Март 2012.

– Одржана осамнаеста седница СО Неготин

 

3586_1.jpg

У великој сали Скупштине општине Неготин данас је одржана осамнаеста седница локалног парламента. На дневном реду било је 36 тачака од чега су 24 унете у дневни ред као допуне предложене од стране општинског већа. 

Одборници Скупштине општине Неготин на данашњем заседању готово без дискусије усвојили су решења о давању сагласности на програме рада са финансијским планом јавних предузећа и установа чији је оснивач и које се финансирају из буџета општине Неготин. Uсвојен је такође и извештај о функционисању система противградне заштите на територији радарског центра „Црни врх“ за период од 15. 04. до. 15. 10. 2011. године, као и одлука о усвајању извештаја о коришћењу средстава остварених по основу накнаде из члана 4. одлуке о отварању буџетског фонда за заштиту животне средине општине Неготин и одлука о допуни одлуке о етичком кодексу понашања функционера у општини Неготин.

На 18. седници локалног парламента усвојена је и одлука о доношењу плана генералне регулације за насеље Неготин. 

3586_3.jpg

С обзиром да је дошло до формирања нове одборничке групе UРС-ВДСС, у локалном парламенту после консултација са представницима одборничких група усвојена су решења о изменама решења о избору председника, заменика председника и чланова 11 комисија Скупштине општине Неготин. Из истог разлога донета су и решења о разрешењу и именовању председника и чланова изборне комисије  општине Неготин у сталном саставу и њихових заменика, а на данашњој седници разрешени су дужности  досадашњи секретар   изборне комисије  општине Неготин у сталном саставу и његовог заменика и именовани нови секретар и његовог заменика.Разрешена је такође и комисија за вођење поступка и доношење решења по захтевима за враћање земљишта и образована нова комисија.

Већином гласова али такође без дискусије усвојена су и решења о изменама решења о именовању  управних и надзорних одбора Дома културе „Стеван Мокрањац“, Туристичке организације општине Неготин и школских одбора Музичке школе „Стеван Мокрањац“ и „Вук Караџић“, решење о давању сагласности на статут  Центра за социјални рад Неготин, решење о избору директора Центра за социјални рад, одлука о социјалној заштити на територији општине Неготин као и одлука о приступању изради оперативног плана одбране од поплава на територији општине Неготин за воде ИИ реда и  одлука о давању сагласности на одлуку управног одбора ЈКП „Бадњево“ Неготин о учешћу предузећа у програму „Рехабилитација система даљинског грејања у Србији – фаза ИВ“.

3586_2.jpg

Председник Скупштине општине Неготин мр Милан Uруковић обавестио је одборнике на почетку седнице да ће одборничка група Либерално демократске партије од сада учествовати у раду скупштине под именом „Преокрет“ док ће одборничка група ДС-СПО-ВДСС-СДПС носити име „За Европски Неготин“