Петак, 11. Март 2011.

Одржана једанаеста седница Скупштине општине Неготин

3110_1.jpg

Данас је у великој сали Скупштине општине Неготин одржана једанаеста седница локалног парламента којој је присуствовао 41 одборник, док су четири одборника била оправдано одсутна.

Председник Скупштине општине Неготин магистар Милан Уруковић, упознао је на почетку седнице одборнике о промени у саставу одборничке групе ДС-СПО-ВДС-СДПС јер су овој одборничкој групи приступили Слободан Видановић и Данијела Марковић из СНС-а, док се Ружица Михајловић, која је такође представљала Српску напредну странку вратила у Српску радикалну странку и од данас ће наступати као самостални одборник.

3110_2.jpg

Одборници Скупштине општине Неготин на  једанаестој по реду седници усвојили су Одлуке о изменама и допунама Одлуке о усклађивању оснивачких аката Музеја Крајина, Историјског архива , Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“ и Дома културе „ Стеван Мокрањац“. Одборници Либерално демократске партије и Г17 плус и на овој седници тврдили су да одлуке нису у скалду са законом о култури и да их не би требало усвајати.
Већином гласова присутних одборика дате су и сагласности на Статуте ових установа.

Одборници су данас усвојили и Одлуке о ауто – такси превозу путника на територији општине  Неготин, Решење о измени решења о именовању Управног и надзорног одбора Центра за социјални рад Неготин и Решење о образовању Локалног савета за безбедност.  

Данашњој седници локалног парламента присуствовали су и Немања Шаровић и Слободан Вуковић, народни посланици Српске радикалне странке у Скупштини Републике Србије.