Четвртак, 30. Децембар 2010.

– Одржана девета седница Скупштине општине Неготин

3022_1.jpg

Данас је оџрана девета седница Скупштине општине Неготин, коју је председник локалног парламента сазвао по хитном поступку и са само једном тачком дневног реда, доношење Одлуке о поверавању управљања пројектом „Санација депоније чврстог комуналног отпада“.

3022_2.jpg

Председник Скупштине општине Неготин магистар Милан Уруковић образложио је на почетку разлоге сазивања седнице по хитним поступку. С обзиром да је Фонд за заштиту животне средине Републике Србије објавио јавни позив за прикупљање пријава јединица локалне самоуправе на конкурс за суфинансирање пројеката санације депонија чврстог комуналног отпада, а као један од неопходних услова за учешће на конкурсу је доношење Одлуке о одређивању правног лица коме је поверено управљање пројектом. Одлуком се управљање пројектом поверава ЈКП „Бадњево“ Неготин, као предузећу које је у претходном периоду обављало послове одржавања и управљања постојећом депонијом. Одредбом члана 83.Закона о заштити животне средине прописано је да Република Србија, односно Аутономна покрајина, односно јединица локалне самоуправе, у оквиру својих овлашћења, обезбеђује финансирање и остваривање циљева заштите животне средине, у складу са законом. Санација и рекултивација постојеће депоније у Неготину предвиђена је као један од приоритетних циљева у „Плану управљања отпадом на територији општине Неготин“, који је донела Скупштина општине Неготин.

Из наведених разлога потребно је било усвојити Одлуку по хитном поступку с обзиром да је 31. децембар 2010.године, крајњи рок за подношење пријаве на предметни конкурс.  У склопу Одлуке усвојен је и амандман одборнице  Либерално демократске партије Радмиле Геров, да Одлука почиње да важи даном доношења. Одлука је усвојена једногласно.

3022_3.jpg

Председник Скупштине општине Неготин магистар Милан Уруковић и шефови одборничких група искористили су прилику грађанима општине Неготин честитају Нову 2011. годину. 

За одборнике Скупштине општине Неготин у малој сали приређен је пригодан коктел, а  уручени су им и новогодишњи поклони.