Петак, 11. Фебруар 2011.

– Одржана десета седница Скупштине општине Неготин

3075_1.jpg

У великој сали Скупштине општине Неготин, данас је одржана десета седница локалног парламента уз присуство 41 одборника.

На самом почетку седнице председник Скупштине општине Неготин магистар Милан Уруковић обавестио је одборнике о промени састава одборничке групе СПС-ПУПС-ЈС Ивица Дачић. Овој одборничкој групи приступили су одборници Драган Недељковић из Мокрања и Дарко Савић из Неготина и редова Српске напредне странке. Одборници су након тога усвојили и записнике из извода са осме и девете седнице општинског парламента.
Председник Скупштине општине Неготин обавестио је одборнике да је Општинско веће као предлагач из формално правних разлога повукло са дневног реда Одлуку о образовању Канцеларије за дијаспору општине Неготин.

На десетој по реду седници Скупштине општине Неготин после краће дискусије и образложења од стране директора, усвојена су Решења о давању сагласности на Програме рада са финансијским плановима Центра за социјални рад, Музеја „Крајине“, Дома културе „Стеван Мокрањац“, Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“, Туристичке организације општине Неготин, Историјског архива и Завода за урбанистичко планирање и пројектовање општине Неготин. 

3075_2.jpg

Одборници су усвојили и Одлуку о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Неготин за 2010. годину, Решење о именовању комисије за стипендирање студената и талентованих ученика средњих школа општине Неготин, Одлуку о потврђивању чланства општине Неготин у Сталној конференцији градова и општина – Савезу градова и општина Србије, као и Решење о образовању Штаба за ванредне ситуације за територију општине Неготин.

На данашњој седници усвојене су и Одлуке о усклађивању оснивачких аката Дома културе, Народне библиотеке, Историјског архива и Музеја Крајине са Законом о култури, а против ових одлука били су одборници опозиције, сматрајући да нису урађене у складу са законом.

После неколико примедби одборника из сеоских средина, пре свега на дужину појединих линија, квалитет услуга и цене карата усвојена је и Одлука о поверавању обављања делатности линијског превоза путника у приградском саобраћају на територији општине, која је уврћшена у дневни ред као допуна на предлог Општинског већа. Одборници су као допуне дневног реда усвојили и Одлуку о престанку важења Одлуке о оснивању једночланог привредног друштва, Одлуку о престанку важења одлуке о  измени Одлуке о оснивању Јавног предузећа за комуналне делатности „Бадњево“ Неготин, Одлуку о измени и допуни Одлуке о условима и начину поверавања комуналне делатности и Одлуку о поверавању послова одржавања јавне расвете на територји општине Неготин.