Петак, 06. Мај 2011.

– Одржана 12 седница Скупштине општине Неготин

3182_1.jpg

У великој сали Скупштине општине Неготин јуче је одржана дванаеста седница локалног парламента. Отварајући седницу председник, магистар Милан Уруковић упознао је одборнике са променом састава одборничке групе ДС-СПО-ВДС-СДПС, којој је приступила Љиљана Фируловић.

На дванаестој по реду седници Скупштине општине Неготин усвојене су одлуке о усвајању извештаја о раду и финансијском пословању Јавног предузећа за грађевинско земљиште, Музеја Крајине, Историјског архива, Дома кутлуре „Стеван Мокрањац“, Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“,  Туристичке организације, Завода за урбанистичко планирање и пројектовање, Центра за социјални рад и ЈКП „Бадњево“.

Одборници локалног парламента усвоји су и Решење о давању сагласности на одлуку управног одбора ЈКП „Бадњево“ о усвајању процене вредности грађевинских објеката и опреме ЈКП„Бадњево“ Неготин, Решење о давању сагласности на одлуку управног одбора ЈКП„Бадњево“ о усвајању тржишне вредности грађевинског и пољопривредног земљишта ЈКП„Бадњево“ Неготин и Решење о давању сагласности на одлуку управног одбора ЈКП„Бадњево“ Неготин о покрићу губитка из ранијег периода исказан у финансијском извештају ЈКП„Бадњево“ закључно са 31.12.2010.године.

3182_2.jpg

Након краће дискусије већином гласова одборника усвојене су и Одлука о доношењу програма коришћења средстава буџетског фонда општине Неготин за 2011.годину, Одлука о усвајању извештаја о коришћењу средстава остварених по основу накнаде из члана 4. одлуке о отварању буџетског фонда за заштиту животне средине општине Неготин као и Одлука о општинским административним таксама.
Дискусију одборника изазвала је и Одлука о изменама и допунама одлуке о мерилима за уговарање висине накнаде за уређивање грађевинског земљишта,која је такође усвојене већином гласова.
Већином гласова усвојене су и Одлука о накнадама за услуге које врши општинска управа општине Неготин и Одлука о измени одлуке о одређивању локације за израду трансфер станице на територији општине Неготин у оквиру регионалног управљања отпадом.
Одборници опозиције захтевали су да се са дневног реда скине Одлука о одржавању чистоће и навели низ замерки на ову одлуку, али је након појашњења одлуке од стране директора ЈКП „Бадњево“ и правника Предрага Станића и ова одлука је усвојена већином гласова

Готово без дискусије усвојена су Решења о измени решења о именовању чланова школског одбора основне школе „Стеван Мокрањац“ у Кобишници и основне школе „Бранислав Нушић“ у Уровици и Решење о измени решења о избору председника, заменика председника и чланова комисије за статутарна, нормативна питања, представке и жалбе скупштине општине неготин,

Одборници су усвојили и Одлуку о измени и допуни одлуке о радноправном статусу изабраних и постављених лица у органима општине Неготин, Одлуку о одређивању надлежног органа за спровођење поступка давања у закуп пољопривредног земљишта у државној својини, а усвојен је и годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта општине Неготин за 2011.годину.