Петак, 19. Март 2010.

– Одбојкашке лопте основцима

2572_1.jpg

У циљу популаризације одбојке у Србији, данас је у неготинској Хали спортова одржана акција “Одбојка сутра-лопте за победе” у којој су  ученицима основних школа са територије општине Неготин подељене одбојкашке лопте “Микаса”. Акцију је покренуо Одбојкашки савез Србије у сарадњи са својим генералним спонзором компанијом “ВИП- Мобиле”, уз сагласност и подршку Министарства просвете и Министарства омладине и спорта Србије.

2572_3.jpg

У општини Неготин акцију је организовао одбојкашки клуб “Хајдук Вељко”, а 195 лопти су подељене основним школама “Вук Караџић”, “Бранко Радичевић”, “Вера Радосављевић”, “Павле Илић Вељко” из Прахова, “Стеван Мокрањац” из Кобишнице, “Јован Јовановић Змај” из Јабуковца, “Бранислав Нушић” из Уровице, “Момчило Ранковић” из Рајца, “Павле Илић Вељко” из Душановца, “ Хајдук Вељко” из Штубика, “12. септембар” и Предшколској установи “Пчелица” из Неготина.

Лопте су уручили представник компаније “ВИП-Мобиле” Миодраг Кикановић, председник Одбојкашког клуба Хајдук Вељко др Душан Фурнигић и потпредседник неготинског Одбојкашког клуба Светислав Трнкић.

2572_2.jpg

У склопу акције одиграна је и ревијална утакмица будућим одбојкаша подељених у две мешовите екипе.