Понедељак, 01. Октобар 2012.

– Обележена годишњица погибије бораца Крајинског партизанског одреда

3892_1.jpg

Полагањем венаца и цвећа на спомен обележје на Стеванским ливадама обележена је  71. годишњица погибије дела штаба и бораца Крајинског партизанског одреда.

3892_2.jpg

Комеморативном скупу, у организацији општинског одбора СУБНОР-а, присуствовали су проф. др Миодраг Зечевић, председник републичког одбора СУБНОР-а, чланови председништва републичког одбора СУБНОР-а, Младен Качавенда и Љубиша Стојимировић, председници и секретари окружних одбора Бор и Зајечар, председници општинских одбора осам општина из ова два округа и чланови председништва општинског одбора СУБНОР Неготин. 

3892_3.jpg

Након уводне речи Љубомира Марића, председник ОО СУБНОР Неготин, Љубинка Станчуловић, прочитала је из књиге „Да се памти“, сећање једног од преживелих бораца.

3892_8.jpg

По завршетку комеморативног скупа на иницијативу општинских одбора одржано је и саветовање на теме : Рехабилитација жртава фашистичког терора и четничког покрета и Статус „младих бораца“.

3892_4.jpg

На саветовању су говорили проф. др Миодраг Зечевић, председник републичког одбора СУБНОР-а и чланови председништва републичког одбора СУБНОР-а, Младен Качавенда и Љубиша Стојимировић, а у дебати су учествовали и председници и секретари општинских и окружних организација.