Четвртак, 15. Септембар 2011.

– Обележен Дан РВС-а

3371_1.jpg

Организација Резервних војних старешина општине Неготин данас је свечаном уједно и изборном седницом Скупштине ове организације обележила  15. септембар - Дан РВС-а и Пробоја Солунског фронта.

3371_2.jpg

Драгољуб Филиповић, досадашњи председник Општинске организације резервних војних старешина, упознао је присутне са историјатом ове организације али и учињеним у претходном периоду.

Он је између осталог рекао : „Основна улога РВС-а је неговање традиције свих ослободилачких ратова у којима су учествовали официри и подофицири, прилагођавење систему све развијенијег политичког плурализма, обука резервних официра и подофицира, допринос укупном безбедоносно одбрамбеном систему и мотивација људи за позив резервног војног старешине и подмлађивање кадра.“

3371_3.jpg

У изборном делу данашње Скупштине ОРВС-а,  за новог председника Општинске организације изабран је досадашњи секретар Душан Првуловић, а за потпредседника Братислав Родић. Изабран је и нови Управни одбор организације.

3371_4.jpg

На крају свечаности додељене су и захвалнице колективима и појединцима за успешну сарадњу у претходном периоду. Захвалнице су уручене Општини Неготин, Неготинској гимназији, Пољопривредној школи, Основној школи „ Вук Караџић“ и Новом Стилу, као и појединцима Бисерки Манојловић, Браниславу Междиновићу  и Љубиши Кирицојевићу.

3371_5.jpg

Код Споменика ратницима изгинулим у ратовима од 1912-1918. године у свештеници неготинске црквене општине служили су Парастос погинулим у Првом светском рату, док су  цвеће и венце на споменик положиле делегације СУБНОР-а, РВС –а и Војске Србије.

3371_6.jpg

Присутнима су се обратио досадашњи  председник ОО РВС Неготин Драгољуб Филиповић, који је том приликом говорио о Првом Балканском и Првом Светском рату.