Уторак, 01. Новембар 2011.

– Обележавање месеца заштите од пожара

3442_1.jpg

У склопу обележавања месеца новембра који је проглашен и за месец заштите од пожара и 7. новембра Дана ватрогасаца, у суботу 29. октобра  организована је стручна посета Добровољно ватрогасном друштву Јабуковац и Индустријској професионалној ватрогасној јединици Ђердапа 2.

3442_2.jpg

У делегацији која је била у стручној посети налазили су се командир одељења за ванредне ситуације Јагодине Бобан Стефановић, председник ДВД Ћуприја Гордана Милосављевић, помоћник командира батаљона одељења за ванредне ситуације Зајечар, председник ДВД Зајечар Радомир Ристић, референти противпожарне заштите са територије општине Зајечар, председник Ватрогасног савеза Неготин Милан Степановић, начелник ОВС Бор Станимир Живановић, шеф одсека за превентиву ОВС Бор Младен Фасујевић, командир ВСЈ Кладово Перица Брложановић, инспектор за цивилну заштиту ОВС Бор Зоран Траиловић, командир ВСЈ Неготин Александар Транић и други гости.

3442_3.jpg

По доласку у Јабуковац, који има једну од најстаријих и најбољих добровољних ватрогасних служби госте је поздравио председник општине Неготин др Влајко Ђорђевић, који је том приликом истакао да је велики значај ватрогасних служби у гашењу пожара али и ванредним ситуацијама. Такође велики је значај и постојања  добровољних ватрогасних друштава у месним заједницама. Госте је поздравио и Градимир Николић, инспектор за превентиву и заштиту ОВС Неготин, као и Славиша Војиновић, председник ДВД Јабуковац.  

3442_4.jpg

Гости су били у прилици да се упознају са радом и расположивом опремом Добровољно ватрогасног душтва Јабуковац и професионалне ватрогасне службе Ђердапа 2, да разговарају о плановима и проблеми у раду.

3442_5.jpg

 Такође на Ђердапу 2 обишли су и стабилне системе за дојаву и гашење пожара на додатној електрани, ако и на бродској преводници.   

3442_7.jpg