Четвртак, 09. Април 2020.

НАБАВЉЕНО 60 НОВИХ КОНТЕЈНЕРА

Локална самоуправа је ове године из општинског буџета за субвенције Јавном комуналном предузећу „Бадњево“ издвојила 4 милиона динара. Планирано је да ова средства буду утрошена за набавку нових контејнера, канти за смеће и возила за уклањање непрописно паркираних аутомобила.

  

„Поред  ванредне ситуације и проблема које имамо због вируса COVID-19као и цела земља али и  свет, успевамо да реализујемо и неке раније предвиђене активности. Стигло је 60 нових контејнера који ће заменити постојеће, у ужем центру града, које ћемо се поправити. Нове контејнере поставићемо у делове града и села, где је то неопходно. Желим да наши грађани схвате да све што набавимо треба и да чувамо. Колико водимо рачуна о јавној имовини али и чистоћи а самим тим и здрављу представља слику нашег града, наше свести и нарави. Ово је само део субвенције које је локална самоуправа издвојила за Јавно комунално предузеће „Бадњево“. За 60 контејнера издвојено је 1.900.000 динара. Очекујемо да стигну 85 канти за смеће, укупне вредности 850.000 динара, које ће се распоредити по парковима у граду.“ изјавио је приликом обиласка комуналног предузећа Владимир Величковић, председник Општине Неготин.

  

Екипе ЈКП „Бадњево“ су свакодневно ангажоване на редовним пословима, пружања услуге грејања, водоснабдевања, одношењу смећа, чишћењу улица и од почетка ванредног стања на дезинфекцији јавних простора и установа. Ускоро ће у овај посао бити укључени и други привредни субјекти. Јавно комунално предузеће је данас дезинфиковало стазе у парковима код Маркета „Александровић“ и Хотела „Инекс“ а сутра ће дезинфиковати просторе око четири дома за старе који се налазе на територији наше општине, Дома „Станко Пауновић“ и централну пешачку зону.