Петак, 30. Март 2012.

– Матуранти Неготинске гимназије упознали се са радом локалне самоуправе

 

3617_1.jpg

На иницијативу директорке Неготинске гимназије Емилије Петровић и професорке Иване Вујић данас су се матуранти Неготинске гимназије кроз разговор са водећим људима општине Неготин упознали са радом локалне самоуправе.

3617_3.jpg

Ученике завршног разреда гимназије примили су у малој сали општине Неготин др Влајко Ђорђевић, председник општине, мр Милан Уруковић, председник Скупштине општине Неготин, Живојин Марковић, секретар Скупштине општине Неготин и Нена Крстић, заменица начелнице Општинске управе општине Неготин. 

3617_2.jpg

Председник општине Неготин др Влајко Ђорђевић говорио је ученицима о надлежностима председника општине али и Општинског већа којим председава, док је председник Скупштине мр Милан Уруковић, говорио о надлежностима Скупштине, начину избора одборника и доношења одлуке. Секретар Скупштине општине Неготин и заменица начелнице општинске управе такође су ученицима говорили о надлежностима из њихових домена рада. 

3617_4.jpg

Водећи људи Општине Неготин одговарали су и на бројна питања ученика. 

3617_6.jpg

У склопу пријема матуранти су заједно са својим домаћинима обишли канцеларије председника општине и председника Скупштине општине, као и велику салу Скупштине општине Неготин.  

3617_5.jpg 

Председник општине Неготин и председник Скупштине општине Неготин истакли су да су веома задовољни данашњим пријемом и да се надају да ће постати традиција. Председник Скупштине је такође најавио да ће покушати да у наредном периоду за неготинске ученике организује и обилазак Народне Скупштине Републике Србије.