Среда, 30. Новембар 2011.

– Ликовна радионица „Моје жеље, моји снови“

3465_1.jpg

Одбор за људска права Неготин наставља реализацију пројекта ¨За дечији осмех¨, финансиран од стране Министарства за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу, Управа за људска и мањинска права.

Ликовна радионица „Моје жеље, моји снови“ је релизована кроз три радионичарска дана 31.10, 01.11, и 14.11.2011 године за ученике основних школа. Учествовало је двадесет ученика основних школа и штићеници Дома за децу и омладину „Станко Пауновић“.

3465_2.jpg

Њихов задатак је био да ликовном техником монотипијом насликају радове који представљају њихове жеље и снове. Ученици су изразили велико задовољство и жељу да и даље учествују у неким новим радионицама.На прве две радионице су израђени ликовни радови техником монотипије,  најбољи радови са ових радионица биће искоришћени за израду флајера и брошуре, а трећег дана је истом техником израђена  застава пројекта коју ће учесници поклонити представницима локалне самоуправе.

3465_3.jpg

Реализатор је наставник ликовне културе Љубиша Благојевић из Основне школе „Бранко Радичевић“, где су и реализоване ликовне реадионице. Овом пројектном активности укључена су и деца из маргинализованих група која су примарна циљна група ове активности. На крају ових активности организоваће се изложба радова на дечијем одељењу градске библиотеке, где ће најбољи радови бити награђени.