Понедељак, 11. Октобар 2010.

– Културно уметничка друштва из Мокрања и Јасенице наступила на Сабору у Тополи

2932_1.jpg

Чланови Културно уметничких друштава „Мокрањац“ из Мокрања и „Ратар“ из Јасенице представљали су у суботу 9. октобра општину Неготин на 38. Сабору народног стваралаштва Србије у Тополи.

2932_4.jpg

Традиционална манифестација коју организују Савез аматера Србије и општина Топола, уз финансијску подршку Министарства културе Србије и медијску Радио телевизије Србије окупио је ове године најбоља културно уметничка друштва, селектована са бројних фестивалa широм Србије. Тако су се културно уметничка друштва из Мокрања и Јасенице нашла у друштву ансамбала из Трстеника, Сомбора, Пријепоља, Рековца, Куле, Тополе, Бачке Паланке, Ивањице, Ужица, Зајечара, Бора …

2932_2.jpg

Чланови културно уметничког друштва “Мокрањац” из Мокрања представили су се играма  мокрањана, оријска , ора фећи, изворјанка, румуњаска и кацаоа, док се културно уметничко друштво из Јасенице представило играма Хајдук Вељково коло, тодорка, рузмарин, самлета и набијачица. 

2932_3.jpg

Сабор на позорници у Карађорђевом парку, званично је отворио председник општине Топола, Драган Јовановић, а свечаном отварању присуствовао је принц Владимир Карађорђевић који је такође поздравио учеснике и госте фестивала. 

2932_5.jpg