Уторак, 25. Октобар 2011.

– Конференција за новинаре „Живим здраво – живим активно“

3434_1.jpg

Поводом завршетка пројекта „Живим здраво-живим активно“ који је реализовао пројектни тим у сарадњи са Канцеларијом за младе општине Неготин уз финансијску помоћ Мјнистарства омладине и спорта и општине Неготин, јуче одржана завршна конференција за новинаре. Медијима су се обратили Марко Милосављевић, координатор пројекта, Љијана Ђаковић, асистент координатора и омладински лидер и волонтер Канцеларије за младе Иван Генчић.

3434_2.jpg

Марко Милосављевић, координатор пројекта истакао је да је и овај пројекат успешно реализован пре свега захваљујући младим људима који су се одазвали акцијама и програмима који су реализовани током пројекта, али и финансијскимн средствима која су обезбеђена од стране Министарства омладине и спорта и општине Неготин. Он је подсетио да је вредност пројекта 488 000 динара. Министарство омладине и спорта издвојило је 343 000 динара, а остатак је обезбедила општина Неготин. Пројекат је реализован у периоду од 12. маја до 12. октобра и током пет месеци реализоване су бројне манифестације, спортски турнири, едукативна предавања, чиме је остварен и општи циљ пројекта односно побољшање квалитета живота младих кроз организацију слободног времена и стручно усавршавање. Он је такође истакао да су пројектом били обухваћени млади из средњих и основних  школа у општини Неготин, млади са евиденције Националне службе за запошљавање, млади из сеоских средина као и  млади из социјално рањивих група.

Љиљана Ђаковић, асистент координатора пројекта и педагог Техничке школе у Неготину истакла је да је релаизација овог пројекта још једном  показала колика је снага волонтеризма. Њој је посебно драго што су се млади активно учествовали у едукативним предавањима и радионицама и што већ сада имају предлоге која би то предавања могла да се реализују у неком наредном пројекту.

3434_3.jpg

Иван Генчић, волонтер Канцеларије за младе у свом обраћању медијима рекао је да су овакви пројекти потребни младима посебно у месецима када нема организованих манифестација за њих. По његовим речима млади волонтери су спремни да се укључе у сваку организовану акцију, да помогну и дају предлоге.

Марко Милосављевић је позвао све младе, ученике и представнике школских парламената да припреме предлоге и сарадјују са Канцеларијом за младе како би ти предлози могли да буду увршћени у нови пројекат за младе наредне године.

3434_4.jpg

На крају конференције на новинаре Срђан Јовић, кординатор Канцеларије за младе општине Неготин Срђан Јовић уручио је волонтерима који су помагали у реализацији пројекта пригодне поклоне, а новинарима су подељени промотивни филм којим су обухваћене све активности пројекта и финални извештај у виду брошуре.