Уторак, 26. Фебруар 2013.

– Конференција за новинаре ФК „Хајдук Вељко“

4065_1.jpg

У сусрет пролећном делу првенства, руководство Фудбалског клуба „Хајдук Вељко“ одржало је конференцију за новинаре, на којој се говорило о припремама за наставак сезоне, очекивањима и актуелним дешавањима у клубу. Јавности су се обратили Драган Спнуловић, председник клуба, Драгомир Стефановић, директор клуба и тренер првог тима Миливоје Шонић.

Припреме за пролећни део сезоне почеле су 26. јануара и екипа вредно ради на стицању физичке кондиције, а почело је и одигравање пријатељских утакмица, у циљу уигравања линија тима.

У односу на јесењи део сезоне, екипу су напустила четири играча – Милан Тасић, Влада Николић, Милан Матејевић и Александар Арежина, док су током зимске паузе стигла два појачања – Виктор Агбо, нигеријац са српским пасошем и богатом интернационалном каријером и Милош Јовић, који је поникао у неготинском српсколигашу, али је у јесењем делу сезоне носио дрес Радничког Стобекса. Раду са првим тимом прикључени су и омладинци, па није искључено да и неки од њих, уколико оправдају поверење тренера Шонића, у пролећном делу сезоне добију шансу да дебитују у првој екипи.

Екипа Хајдук Вељка јесењи део сезоне завршила је на деветом месту са 21 бодом, и скором од по шест победа и пораза и 3 ремија. Тренер Шонић очекује боље игре у пролећном делу сезоне, а на руку им иде и добар распоред на отварању полусезоне, када ће у прва четири кола, три пута бити домаћини.

4065_3.jpg

Драгомир Стефановић, директор клуба, који је задужен и за координирање радом омладинске школе, истакао је да све младје селекције Хајдук Вељка и ове сезоне бележе добре резултате у лигама у којима се такмиче.

Омладинци Хајдук Вељка у региону Источне Србије после јесењег дела сезоне заузимају 4. место са 24 бода, али су по речима Стефановића, због уштеде 11 утакмица одиграли у гостима. Већина тих играча прикључена је у зимској паузи првом тиму. Кадети заузимају треће место у кадетској лиги ФС РИС , пионири су на петом месту, а млађи пионири на другом. Директор клуба рекао је још да у клубу ради шест тренера, као и тренер голмана, који ради са голманима свих узраста.

4065_2.jpg

На конференцији за новинаре чуло се и да је Управни одбор, маја прошле године, донео одлуку да се не наплаћује чланарина. По речима Стефановића, ова одлука се није допала појединим тренерима, па је Управни одбор са њима прекинуо сарадњу и на њихова места поставио нове тренере.

Председник клуба Драган Спнуловић, истакао је да ове кадровске промене, неће утицати на квалитетан рад са млађим селекцијама. Он је такође рекао да клуб има подршку локалне самоуправе, али и веома добру сарадњу са Фудбалским савезом Србије. Он такође очекује боље игре екипе у пролећном делу сезоне и пласман у горњи део табеле, и најавио јуриш на виши ранг у наредној сезони, уз адекватна појачања током летњег прелазног рока.  

Пролећни део сезоне почиње 17. марта, када ће фудбалери Хајдук Вељка на свом терену дочекати екипу Житорађе.Утакмица ће бити одиграна на Градском стадиону у Неготину, са почетком у 15 сати.