Четвртак, 26. Новембар 2009.

– Конференција за новинаре

2319_1.jpg

Данас је у кабинету председника Привременог органа општине Неготин одржана конференција за новинаре на којој су се медијима обратили председник Привременог органа Љубиша Ђорђевић, Славица Живановић, члан Привременог органа и Воја Кожицић, председник Самосталног синдиката општинске управе.

Председник Привременог органа упознао је новинаре са одлуком Владе Републике Србије да финансира изградњу заобилазнице око Неготина, на деоници магистралног пута М-24 „Вражје баре” – Надвожњак „Мокрање”. Дужина ове деонице је око десет километара, а предрачунска вредност инвестиције 496.075.948 динара. Заобилазница ће по речима председника Привременог органа бити завршена до 2012. године. Такође за седам дана почеће и радови на путу Уровица – Вратна – Вратњанске капије. Ове радове изводиће Предузеће за путеве Зајечар, а њихова вредност је 24.000.000 динара, а уколико временске прилике дозволе биће завршени за двадесетак дана.

Славица Живановић, члан Привременог органа општине Неготин, истакла је данас да већина у Привременом органу ради у интересу грађана општине Неготин, а доказ томе је изградња ове заобилазнице, која ће растеретити саобраћајнице које пролазе кроз град. Такође Славица Живановић је рекла да је радницима локалне самоуправе одлуком Привременог органа враћена плата на ниво пре маја месеца и да овом одлуком није прекршена уредба по којој су плате умањене.
             
Воја Кожицић, председник Самосталног синдиката општинске управе, такође се осврнуо на враћање плата на ниво пре маја месеца. Он је објаснио да су плате умањене на основу уредбе Владе Србије, коју није поштовала већина општина у Србији, па је на основу договора са председницима синдиката из других општина предложио да се и у општини Неготин плате врате на ниво пре маја. По његовом мишљењу зараде у Општинској управи у Неготину су далеко мање у односу на на исти посао и стручну спрему у другим градовима и морале би да буду, ако не исте бар приближне. Повратком висина зарада на ниво пре маја месеца није оптерећен  буџет општине Неготин, с обзиром да су ова средства пројектована пре уредбе Владе Србије.