Уторак, 22. Фебруар 2011.

– Комисија за планове усвојила Нацрт просторног плана општине Неготин

3083_1.jpg

Комисија за планове општине Неготин извршиле је јуче стручну контролу и дала позитивно мишљење о Нацрту просторног плана општине Неготин, чиме је учињен још један корак ка усвајању овог веома битног документа за  општину.  

3083_4.jpg

Нацрт просторног плана општине Неготин представили су професори Географског факултета и Института за просторно планирање, Велимир Шећеров, Богдан Лукић, Велибор Јовановић и Александар Ђорђевић, који су ангажовани за његову израду.

По речима др Велимира Шећерова општина Неготин треба да се развија на три нивоа. Први је самостални развој, пре свега пољопривреде и привреде, побољшање саобраћајница и инфраструктуре, а потом и укључивање у регионалне и републичке токове.  

3083_3.jpg

Нацрт просторног плана општине Неготин биће упућен Министарству животне средине и просторног планирања на сагласност, а након тога биће дат на једномесечни јавни увид, током кога ће своје примедбе и сугестије моћи да дају сви заинтересовани.

3083_2.jpg

Посебна комисија разматраће ове примедбе и сугестије, а након њиховог усвајања Просторни план општине Неготин биће упућен Скупштини општине на усвајање. Очекује се да цео поступак буде завршен у другој половини априла.