Уторак, 27. Септембар 2011.

– Јесењи сајам колекционара Србије

3388_1.jpg

У суботу 24. септембра у малој сали хотела „Инекс Крајина” одржан је традиционални јесењи сајам колекционара Србије у организацији Колекционарско- нумизматичког друштва „Хајдук Вељко” из Неготина. На сајму који је одржан у оквиру редовних и планираних годишњих активности окупило се око 120 излагача из целе Србије, који су изложили екпонате из својих збирки.

3388_3.jpg

Колекционарско нумизнатичко друштво „Хајдук Вељко” постоји више од 30 година,  окупља око 300 чланова и спада међу пет најјачих и највећих друштава у Србији. Колекционари и нумизматичари већ дужи низ година имају своја редовна окупљања сваке суботе у малој сали Хотела „Инекс Крајина” где размењују своја искуства али и врше стручну процену, размену  и продају предмета.

3388_5.jpg

Спроводећи планиране активности за ову годину,  почетком априла одржана је 32 годишња скупштина колекционара уједно и пролећни сајам колекционара Србије. Крајем јуна ореганизован је и први Меморијални сајам колекционара „Миодраг Живановић”, а након јесењг сајма до краја године тачније 17. децембра биће организован и први Новогодишњи сајам колекционара Србије.

3388_4.jpg