Среда, 05. Септембар 2012.

– Изложба „Танане нити традиције“

3845_1.jpg

Крај јавног рада „Танане нити традиције“ који је, за особе за инвалидитетом,  организовала Уметничко занатска задруга „Занарт“ обележен је продајном изложбом врећица за биље, израђених током јавног рада. Приходи од продаје ових ручних радова уплаћени су Удружењу за помоћ особама са инвалидитетом “ДУГА“ Неготин.

3845_2.jpg

Током протекла четири месеца у Уметничко-занатској задруга „Занарт“, кроз пројекат јавних радова, радно је било ангажовано седам жена са инвалидитетом. Након једномесечне обуке за вез, учеснице ових јавних радова,  израђивале су предмете домаће радиности. Извођач јавног рада је Уметничко-занатска задруга „Занарт“ уз подршку општине Неготин.

“Реч је о теже запосливој категорији незапослених особа које су и прошле године биле ангажоване и којима је то било прво запослење. Овакав вид ангажовања нашим новим колегиницама много значи, будући да су зарадиле четири плате, али су оспособљене и за самосталан рад. Оне ће тако и убудуће, када се укаже потреба, моћи да буду ангажоване на изради рукотворина” – поручила је Мирјана Шекеровић, директорка “Занарта”.

3845_3.jpg

У оквиру јавног рада организована је И посета удружењу “Архаик” из Бора где је такође на изради рукотворина било ангажовано осам особа са инвалидитетом. За учеснике ових јавних радова то је била прилика за дружење И размену искустава. Група из Неготина том приликом обишла је Зоолошки врт у Бору и Брестовачку бању.

3845_4.jpg