Четвртак, 07. Април 2011.

– Годишњица Кола српских сестара

3152_1.jpg

Коло српских сестара, пригодном свечаношћу обележило је данас 111. годишњицу од оснивања и 16. годишњицу од обнављања рада организације у Неготину.

3152_4.jpg

Присутне госте испред ове хуманитарне организације поздравила је председница Александра Петровић. Она је том приликом говорећи о историјату подсетила да је ова организација у Неготину, основана само годину дана после београдске организације, а као трећа у Србији. На иницијативу Кола српских сестара у Неготину је отворено и прво обданиште, а 1930. године, саграђен је дом Кола српских сестара, који је ове године после више од 60 година поново враћен организацији на коришћење. Она је такође истакла да се нада да ће уз помоћ добрих људи Коло српских сестара успети да обнови свој дом и да га стави у функцију.

3152_3.jpg

И ове године настављене су хуманитарне акције које и одликују ову организацију. Настављена је акција даривања родитеља који су добили треће, четврто или пето дете. Уз помоћ општине Неготин Коло српских сестара је ове године даривало 15-оро деце.

3152_2.jpg

Обележавању годишњица Кола српских сестара присуствовали су председник општине Неготин др Влајко Ђорђевић, заменик председника општине Неготин Бранко Марковић, председник Скупштине општине Неготин мр Милан Уруковић и бројни други гости.