Петак, 21. Октобар 2011.

– Eтно производи сеоским домаћинствима

3427_1.jpg

У оквиру реализације пројекта ,,Аутентично етно из Источне Србије', који општина Неготин реализује уз финансијску подршку Немачког Института за техничку помоћ - ГИЗ, данас је  у просторијама Тодорчетовог конака  подељена  опрема  израђена у оквиру задруга „Етно мреже'.

3427_2.jpg

Непосредно пре поделе етно производа присутнима се обратио Бранко Марковић, заменик председника општине Неготин који  је говорио о значају овог пројекта за развој руралног и етно туризма у нашој општини. Он је такође захвалио и ГИЗ-у на помоћи коју пружа општини Неготин у бројним пројектима. Присутнима се обратио и представник немачке организације за техничку помоћ и сарадњу Бранко Милић. Он је истакао да је сарадња општине Неготин и ГИЗ-а изузетна и да је ово једина општина која је до сада искористила све што јој је понуђено.

3427_3.jpg

Маријана Ђорђевић, аутор пројекта говорила је о досад урађеном током пројекта почев од едукативних предавања, преко студијског путовања до поделе етно производа.

3427_4.jpg

Опрему су добила сва категорисана сеоска туристичка домаћинства  из Општине Неготин која активно сарађују са ТО Неготин. Подели ће присуствовати представници ГИЗа, Локалне самоуправе, ТО Неготин, Дома културе „Стеван Мокрањац“, Музеја Крајине, чланице етно мреже...

3427_5.jpg

По извршеној подели, за све присутне организовано је послужење усклађено са локалном гастономијом.

3427_6.jpg

Сеоским туристичким домаћинствима из партнерских општина  Кладово, Мајданпек и Голубац, опрема ће бити подељена у складу са планом  и договором са представницима Туристичких организација из ових општина у наредних десетак дана.