Уторак, 09. Новембар 2010.

Енергетска ефикасност

2976_1.jpg

Opština Negotin učestvuje u projektu “Podrška GTZ Srbiji u planiranju održivog razvoja u oblasti racionalnog korišćenja energije”, koji se realizuje u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike i uz finansijsku podršku Nemačke organizacije za tehničku saradnju-GTZ.

Tim povodom danas su u Negotinu boravili Radoslav Galić i Dejan Đukanović iz Regionalnog centra za energetsku efikasnost iz Beograda, koji su razgovarali sa Slobodanom Dijanovićem i Dragicom Mihajlović, iz Službe za zaštitu životne sredine opštine Negotin.  

Cilj projekta je izrada lokalnog energetskog bilansa i priprema projekata u oblasti  energetske efikasnosti.
Projekat se sastoji iz dve faze. Prva faza obuhvata izradu lokalnog energetskog bilansa, a druga pripremu projekata u oblasti energetske efikasnosti.

Kao rezultat izrade energetskog bilansa, došlo se do zaključka da je na teritoriji opštine Negotin zgrada lokalne samouprave najpovoljnija za primenu mera energetske efikasnosti. Povod za posetu gostiju iz Regionalnog centra za energetsku efikasnost je i revizija i analiza opravdanosti primene mera sa ciljem smanjenja potrošnje energije.