Среда, 29. Фебруар 2012.

– „ЕкОлимпијски час“ у Неготину

 

3583_1.jpg

У Основној школи „Вера Радосављевић" у Неготину, данас су одржане пете по реду „ЕкОлимпијске игре", а са уцесницима су се дружили Бобана Величковић, првакиња Европе у гађању ваздушним пиштољем, која ће представљати Србију на Играма у Лондону и Срећко, прва маскота Олимпијског тима Србије.

3583_2.jpg

Данас су основци у Неготину на непосредан начин, кроз дружење и игру научили зашто је добро бавити се спортом, које су олимпијске вредности, шта су Олимпијске игре, а шта Олимпијада, који су олимпијски спортови, како се на енглеском кажу олимпијски кругови, као и низ занимљивости из историје оиимпизма.

На „Олимпијском часу" деца су учила о основним оиимпијским вредностирна које се стлчу кроз бављење спортом, на часу „Олимпијског енглеског" научили су основне појмове из области олимпизма на енглеском језику, док су се у оквиру трибине дружили са стрелкињом Бобаном Величковић која их је упознала са основама стрељаштва. Бобана је са децом поделила своја очекивања од Олимпијских игара у Лондону, одговарала на њихова питања и причала о томе колико се жртвовала, али и шта је све од спорта добила.

3583_3.jpg

Војвођанска банка, која је већ трећу годину партнер Олимпијског комитета Србије на програмима олимпијског образовања и овом приликом је децу наградила прикладним поклонима.

Компанија Procter & Gamble, топ партнер Међународног олимпијског комитета, препознала је вредности програма које спроводе ОКС и Фонд спорта и олимпизма и овом приликом поклонила Основној школи „Вера Радосављевић" 5 Цаприоло бицикли И 10 фудбалских лопти.

Кроз дружење и игру Срећко, прва маскота у историји Олимпијског тима Србије, осигурао је јаку подршку најмлађих Неготинаца за наше олимпијце на њиховом путу за Лондон.

3583_4.jpg

Учествујући на "ЕкОлимпијским играма", до Олимпијских игара у Лондону, око 8000 основаца, имаће прилику да осете дух олимпизма и постану амбасадори олимпијског покрета у Србији.

3583_5.jpg

Фонд спорта и оллмпизма и Оиимпијски комитет Србије настоје да кроз своје програме олимпијског образовања анимирају што већ број ћеце, широм Србије и скрену пажњу колико је важно бавити се спортом, развијати вештине и знања, неговати храброст, пријатеијство и тимски дух. Основна идеја је да олимпијске вредности као што су јединство духа, тела и ума, фер плеј, радост игре, поштоваје и изузетност буду препознате као универзалне животне вредности и да их пре свега деца и млади усвоје као једини прави пут.

Следеће среде, 7. марта, „ЕкОлимпијске игре" одржаће се на територији општине Палилула.