Среда, 19. Октобар 2011.

– Државни секретар Министарства одбране у посети Неготину

3422_1.jpg

Државни секретар Министарства одбране Републике Србије Игор Јовичић и начелник Управе за послове одбране пуковник Драгослав Лацковић боравили су данас у радној посети Неготину. Том приликом у пратњи начелника Регионалног центра Ниш пуковника Ненада Марковића и начелника центра Министарства одбране Неготин Радета Живановића, обишли су објекте и разговарали са припадницима центра.

3422_3.jpg

У другом делу посете државни секретар састао се са представницима локалне самоуправе председником општине Неготин др Влајком Ђорђевићем, председником Скупштине општине Неготин мр Миланом Уруковићем и замеником  председника општине Бранком Марковићем, а одржана је и конференција за новинаре.

3422_2.jpg

Председник општине Неготин др Влајко Ђорђевић, поздрављајући госте истакао је да локална самоуправа гаји изузетно добре односе са центром Министарства одбране а један од разлога је и што се њихове просторије налазе у згради општине Неготин.   

3422_4.jpg

Обраћајући се медијима, државни секретар Министарства одбране истакао је да је посета Неготину у склопу редовних активности на сагледавању послова и проблема који прате рад локалних центара Министарства одбране. Он је такође истакао да су припадницима центра у овој средини упознати са оним што их очекује током пројекта израде планова одбране, са обавезама из Закона о одбрани, са војном, радном и материјалном обавезом. Похвалио је такође и изузетно добру сарадњу коју у Неготину имају центар МО и локална самоуправа.

Након посете Неготину делегација Министарства одбране обишла је и канцеларију у Кладову.