Понедељак, 16. Новембар 2009.

– Дружење Праховљана

2281_1.jpg

Мештани села Прахова код Неготина, који живе и раде у Бечу и ове године ће се окупити да се друже, провеселе, али и да јавно промовишу идеју о Прахову, као европском селу. 

Кажимо прво да је ово лепо крајинско село  на самој обали Дунава тик уз хидроелектрану “Ђердап ИИ” преко које треба да буде успостављан друмски саобраћај са суседном Румунијом. Село има око 600 домаћинстава и 1700 становника. Живе по целом свету, чак стотинак у Америци, али највише у Аустрији. У самом Бечу је 126 породица са 570 чланова, од којих чак 327 пунолетно и ради. Има нас и у Скандинавији и Немачкој каже Војислав Кицорановић, један од иницијатора, некадашњи познати активиста и спортиста клуба “Хајдук Вељко” у Бечу, а сада валасник ресторана “Грил парк”.

Скуп ће бити као и прошле године у сали “Казабланка” и уз оркестар “Плави Чуперак” и солисте Олгицу и Бранка биће прави доживљај за све. Међутим, најзначајније је то, Каже Драгиша Бребуловић Жмига, некадашњи омладински активиста у Хемиској индустрији “Прахово”, је то дас мо позвали и Љубишу Ђорђевића, председника привременог органа у Неготину, да му саопштимо значајну одлуку о пркретање иницијативе за увођење самодоприноса. Драго нам је што је позив прихватио, јер је скоро заборављен самодопринос, а ми желимо да асфалтирамо 15 километара улица у селу и дефинитивно решимо питање атмосферске и фекалне канализације у селу.  Имамо водовод и леп дом цултуре који су изграђени исто из самодоприноса каже Бребуловић, за “Вести”.

Шта рећи, сложно село иде у Европу. А ми да им пожелимо да се 12. децембра лепо друже и можда буде још нека идеја за добробит свих мештана Прахова. Сви заинтересовани могу се за резервације обратити на телепхоне 0699 117 50 770 и 01 968 33 61.