Понедељак, 06. Фебруар 2012.

– Друга седница штаба за ванредне ситуације

 

3550_1.jpg

Након што је Влада Републике Србије прогласила ванредну ситуацију на територији читаве земље због обимних и интензивних падавина које су угрозиле нормално функционисање живота у земљи, данас је заседао Штаб за ванредне ситуације општине Неготин, којим је председавао председник општине Неготин др Влајко Ђорђевић, командант штаба.

3550_2.jpg

Према извештајима надлежних служби, ситуација у општини Неготин је задовољавајућа. Током викенда долазило је до краћих прекида у напајању електричном енергијом, али су дежурне службе отклањале настале кварове на терену. Током јучерашњег дана и поред снажне вејавице сви локалниу путни правци у општини били су проходни за путничка возила. Сва расположива механизација и људство су ангажовани на чишћењу путева, а у месним заједницама у случају потребе чисте се и путеви према гробљима. Према речима надлежних све улице у граду су очишћење и проходне. 

3550_3.jpg

Сви магистрални путни правци су проходни али се саобраћај ипак отежано одвија и возачима се саветује да возе опрезно. Преко превоја Попадија на снази је забрана саобраћаја за камионе са приколицом и шлепере.  

Водоснабдевање је уредно, а када је у питању грејање по речима директора ЈКП „Бадњево“, енергената има довољно за две недеље. Топлане греју станове у редовним терминима, а у случајеви када се температура спусти испод -10 степени станови се греју свих 24 сата.