Среда, 05. Октобар 2011.

– Дечија недеља

3401_1.jpg

У оквиру Дечије недеље, синоћ је у промотивној сали на дечијем одељењу Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“ одржано такмичење у брзом читању, као и рецитовање на страним језицима.

3401_2.jpg

Тридесетак ученика до четвртог разреда, учествовало је у такмичењу у брзом читању, које је по први пут одржано у нашем граду, а најбоља је била Марија Цујкановић. Друго место припало је Каји Лучић, а треће Марку Првуловићу.
Похваљена је и најмлађа учесница такмичења Магдалена Траиловић. Сви учесници такмичења награђени су захвалницама и чланским картама библиотеке, а најбољима су уручене и књиге.

3401_3.jpg

Учеснике је оцењивао жири у саставу Слађан Михајловић, Оливера Михајловић и Маја Манић.

3401_4.jpg

Синоћ је на дечијем одељењу одржано и промотивно вече рецитовања на страним језицима. Основци су рецитовали песме на енглеском, немачком, француском и руском језику.

3401_5.jpg

Организатори су и учесницима овог програма доделили захвалнице, а трговина „Текијанка“ припремила је за све учеснике поклон пакете.

Данас су у преподневним сатима, такође у оквиру Дечије недеље, деца старијег узраста  вртића „Пчелица“ цртала и бојила на Градском тргу код споменика Ђорђа Станојевића.

3401_6.jpg

Деца су уз помоћ својих васпитача и запослених у Народној библиотеци цртала ликове из бајки, цртаћа и свакодневног живота и писали слова којим ће украсити паное у својим учионицама.

3401_7.jpg