Петак, 05. Октобар 2018.

Дан отворених врата

Представници неготинских основних и средњих школа, Предшколске установе „Пчелица“, њихови учитељи, наставници и васпитачи, присуствовали су пријему, који је поводом Дечје недеље, приредио Владимир Величковић, председник Општине Неготин. Пријему је присуствовао и Слободан Динуловић, члан Општинског већа задужен за просвету.

  

Владимир Величковић, председник Општине Неготин  у поздравној речи је истакао  да локална самоуправа чини све што је у њеној могућности,  у циљу стварања бољих услова за њихово одрастање и образовање али да се кроз разговор и указивање на проблеме  може доћи и до решења.  Деца су била у прилици да председнику Величковићу поставе питања, поделе  своје идеје и жеље  и укажу  на проблеме са којима се сусрећу. Указали су на недостатак простора за одвијање спортских активности, неопходност набавке нових инструмената, обезбеђење расвете до Пољопривредне школе,  обезбеђење персоналних асистената у вртићу и друго .  

„Дан отворених врата је важан како бисмо деци  скренули пажњу на то колико је битно да се и они  укључе у решавање проблема. Имали смо један контруктиван разговор, што ми је веома драго. Неке проблеме смо успели да решимо, неке решавамо а  упознали су нас и са неким новим проблемима. Објаснили смо им на који начин и они могу да се укључе у реализацију својих идеја, првенствено преко својих школских парламената, школских установа, које ће то нама проследити. Ми ће оно што је реално уврстити у финансијске планове за следећу годину и пробати да решимо највећи део проблема који их тиште.“ изјавио је Величковић, медијима након пријема.

  

Деца су председнику уручили и пригодне поклоне а после пријема  упознати су са начином доношења важних одлука на седницама Општинског већа и локалног парламента, радом општинских служби и Услужног општинског центра.

  

Општина Неготин је у 2018. години за предшколско, основно и средњошколско образовање издвојила  221.434.000 динара од којих за инвестиције 45 милиона а за израду пројектне документације 5,3 милиона динара. Средства у износу од 11. 849.096 динара из републичког буџета намењени су замени столарије у ПУ „Пчелица“ у оквиру пројекта за суфинансирање мера популационе политике.