Четвртак, 04. Новембар 2010.

– Дан Основне школе „Вук Караџић“

2971_1.jpg

Обележавање 186. године постојања и рада наше најстарије образовне установе, заокружено је јучерашњом свечаном седницом.

2971_2.jpg

Свечаности су присуствовали и помоћник министра просвете мр Зоран Костић, начелник Школске управе Зајечар Драгослав Марић, заменик председника општине Неготин Бранко Марковић,  свештеници неготинске црквене општине, садашњи и бивши радници и ученици ове школе.

2971_4.jpg

Свечана седница отворена је “Учитељском заклетвом”, а све присутне поздравила је директорка школе Радица Дамјановић.

2971_5.jpg

Она је у свом обраћању потсетила на резултате ученика ове школе на републичким, регионалним и другим такмичењима као и на актуелно стање у школи у погледу броја ученика и кадрова. Основну школу “Вук Караџић” тренутно похађа 693 ученика у матичној школи и три подручна одељења у Јасеници, Милошеву и Карбулову.

2971_7.jpg

Помоћник министра просвете мр Зоран Костић уручио је директорки поклон испред Министарстав просвете и истакао да је ситуација у просвети из године у годину све боља, а да смао министарство чини велике напоре да обезбеди што боље услове за рад наставног особља и ученика. 

2971_6.jpg

На свечаној седници уручене су и награде ученицима који су у протеклој години освајали награде на такмичењима, као и њиховим наставницима. Награђени су : Давид Давидовић за ИИ место на републичком такмичењу из информатике и рачунарства и ИИИ место на Олимпијади информатичара, као и његов наставник Жика Савуљесковић, Михајло Станковић за ИИ место на републичком такмичењу из математике и његова учитељица Божидарка Станковић. За ИИИ место у такмичењу “Мислиша” школа је наградила Анастасију Јосифовић и Стефана Илића, као и њиховог наставника Миодрага Ристића, док су Јована Живковић  њега учитељица Слађана Пауновић, награђене за освојену прву награду на конкурсу УНИЦЕФ-а. Награђени су и наставници Сузана Видић и Радивоје Мириловић, који су припремали ученике за математичка такмичења.

2971_8.jpg

Ни ове године нису изостале јубиларне награде просветним радницима. За 30 година рада у просвети награђени су Вера Стојановић, Миодраг Ристић и Радица Дамјановић, док су Драгана Алексић и Дејана Николић награђене за десет година рада.

2971_9.jpg

У уметничком програму учествовали су етно група “Класје” и ученици подручног одељења из Јасенице.