Понедељак, 10. Септембар 2012.

– Дан Неготинске гимназије

3849_1.jpg

Колектив и ученици Неготинске гимназије обележили су данас пригодним програмом 173 годишњицу образовне установе постојања и рада ове образовне установе. Свечаној академији присуствовали су бројни гости, представници Општине Неготин, бивши и садашњи професори и ученици.

3849_2.jpg

Поздрављајући присутне, директорка Неготинске гимназије подсетила је укратко на историјат школе, на познате и признате личности, које су на важне положаје кренуле управо из Неготинске гимназије. Подсетила је такође и на успехе ученика на бројним такмичењима на којима су учествовали. Посебно је истакла веома добру сарадњу са локалном самоуправом и захвалила на помоћи коју општина Неготин пружа овој школи у одвијању наставних активности.  

3849_3.jpg

Ученици Неготинске гимназије уз учешће хора и рецитатора и уз помоћ својих професора, припремили су и пригодног уметничког програм.

3849_4.jpg

Ни ове године нису изостале јубиларне награде. Награђени су Весна Станковић, професор српског језика за 20 година рада, Валентина Рајчић Јовановић, секретар школе и Јасмина Станојевић, помоћна радница за 10 година рада у школи.

3849_5.jpg

Гостима је подељен и нови број листа „Мисао“ који су заједнички уредили ученици и професори ове школе, а гости су били у прилици да погледају и изложбу ученичких радова.