Петак, 09. Септембар 2011.

– Дан Неготинске гимназије

3349_1.jpg

Свечаном академијом уз присуство бројних гостију, представника Општине Неготин, Школске управе Зајечар, бивших и садашњих професора и ученика, Неготинска гимназија обележила је 172 годишњицу постојања и рада.

3349_2.jpg

Пригодан уметнички програм који су припремили ученици Неготинске гимназије уз учешће хора и рецитатора, био је посвећен нобеловцу Иво Андрићу.

Присутни су били у прилици да сазнају и шта је све урађено у школи у периоду између две годишњице. За годину дана завршена је комплетна санација дела зграде у којој се налазе кабинети за енглески језик и математику, средства за санацију је обезбедила општина Неготин. Захваљујући Министарству просвете информатички кабинет опремљен је новим рачунарима, видео пројектором, скенером и штампачем, а набављене су и нове столице, клупе и школске табле.  

3349_3.jpg

Присутне је поздравила и директорка школе Емилија Петровић. Она је том приликом истакла да је Неготинска гимназија одшколовала много успешних људи у бројним областима. И садашња генерација ученика наставља стопама својих славних претходника постижући одличне резултате на такмичењима. Била је ово и прилика да се директорка школе захвали  организацијама и установама које су помогле у раду школе.

3349_6.jpg

Ни ове године нису изостале јубиларне награде. Награђени су Слободанка Станојевић, професор руског језика,  Сава Мићићеловић, професор историје, Зоран Поповић, професор енглеског језика и Елизабета Дајић Гринплиновић, професор немачког језика.

3349_4.jpg

Гостима је подељен и нови број листа „Мисао“ који су заједнички уредили ученици и професори ове школе. .