Четвртак, 12. Мај 2011.

– Cirusi и Night Shift наступили на Градском тргу

3194_1.jpg

У оквиру Мајских свечаности синоћ сун а Градском тргу у Неготину наступили рок бендови Cirusi из Неготина и Night Shift из Београда. Наступ ових рок бендова изазвао је велико интересовање пре свега младих Неготинаца али и нешто старијих који су поклоници рок музике. Концерт је организован под слоганом “Музиком против дроге”.

3194_2.jpg

Cirusi су настали крајем 80-их година у Неготину. Победом на борском фестивалу и добијањем прве награде публике на зајечарској Гитаријади 1991. године овај неготински састав је скренуо пажњу шире јавности на свој рад. Сплетом несрећних околности издали су само један албум – “Пустите нас, нека, нека” под етикетом “Сорабија Диск”. Бенд се након дуго година паузе реактивирао 2009. године када су 17. децембра одржали самостални концерт у Дому културе у Неготину. Прошле године у мају на Дан општине Неготин, додељена им је Мајска повеља за резултате у области музичке уметности.

3194_4.jpg

Београдски, односно, земунски састав Night Shift, након дуже дискографске паузе је током прошле, 2009. године, објавио своје још увек актуелно издање назива “Без заклона”. Night Shift су састав који делује у формацији триа, а чине га браћа Шћепановић – Милан и Данијел и Бранислав Вукобратовић. Бенд се поред музичких активности бави и техничком режијом организације, реализације, те постављења бинске опреме на, како већим, тако и мањим концертним манифестацијама и у том сегменту деловања у самој Србији заузимају високе позиције. То је, такође, један од разлога што њихова музичка каријера у доброј мери зна да буде зависна од поменутих пословних делатности.

Кренули су као цењени цовер састав и њихов први албум представио их је као групу која на убедљив начин изводи сонгове других аутора. “Без заклона” садржи ауторски материјал и у том смислу представља заокрет у њиховом раду. Ипак, још док су били у ткзв. цовер фази, било је видљиво да је њихов извођачки приступ у доброј мери наслоњен на постулате 90-тих година прошлог века.

3194_3.jpg

“Без заклона” наставља у том смеру, и жанровски, Night Shift су на терену 90′с роцка, комбинованог са алтер роцк и пост грунге елементима. Мелодичност је такође изражена и готово све нумере су врло слушљиве, па и памтљиве. На албуму се нашло 10 нумера, а као гости појавили су се и: Теодора Бојовић, Марко Дацић, и Интермеззо гудачки квартет… Night Shift су показали да као ауторски састав, такође, знају да буду довољно сугестивни и убељиви.