Четвртак, 14. Октобар 2010.

– Амбасадор Руске федерације посетио Неготин

2941_1.jpg

Председник општине Неготин др Влајко Ђорђевић, са својим најближим сарадницима, замеником председника Бранком Марковићем, председником Скупштине општине Неготин мр Миланом Уруковићем и замеником председника Скупштине општине Неготин др Нинославом Димитријевићем приредио је пријем за амбасадора Руске федерације у Србији Александрa Конузина. Разлог посете Руског амбасадора општини Неготин је наступ Хора Државне академске капеле “Глинка” Санкт Петербург на затварању 45. Фестивала “Мокрањчеви дани”. ДОлазак у Неготин амбсадор је искористио да се упозна  са општинским руководством и поразговара о могућој сарадњи на нивоу региона и локалних самоуправа.

2941_2.jpg

Како је у обраћању медијима истакао амбасадор Конузин, ово је његов четврти долазак у овај крај, али први пут је у Неготину. Његова мисија у Србији је да два братска народа, слична по култури и језику, још више приближи. Евидентно је последњих година да Србија и Русија све боље сарађују на економском и привредном плану, не само на културном. Он очекује да ће та сарадња ићи узлазном путањом и да ће у скорије време Русија и Србија од те сарадње имати обострану корист.

Председник Општине Неготин изразио је задовољство што је амбассадор Конузим даас гост Неготина. Конкретних разговора о могућој сарадњи није било, али је веома битно да је успостављен први контакт који омогућава општинском руководству да у неком наредном периоду размишља о сарадњи.

2941_3.jpg

Амбасадор Руске федерације присуствовао је и промоцији публикације “Извештаји и наредбе партизанске јединице о ослобађању Источне Србије 1944. године” у спомен соби Ђорђа Станојевића.