Среда, 17. Новембар 2010.

– Амбасадор Републике Румуније посетио Неготин

2983_1.jpg

Амбасадор Републике Румуније у Србији, Јон Маковеи боравио је јуче у посети општини Неготин. Уваженог госта у свом кабинету примио је председник општине Неготин др Влајко Ђорђевић, а пријему су присуствовали и заменик председника општине Бранко Марковић, председник Скупштине општине Неготин мр Милан Уруковић и директор Музеја Крајине Гордан Јањић.

Била је ово прилика да се разговара о међусобној сарадњи две суседне државе, посебно пограничних региона. Водећи људи неготинске општине упознали су амбасадора Републике Румуније са пројектима који су реализовани у досадашјој прекограничњ сарадњи, као и о плановима за будућност. Посебан акценат дат је посети делегације из града Карансебес и разговорима о реализацији заједничких пројеката у оквиру прекограничне сарадње. 

2983_2.jpg

Амбасадор Републике Румуније у пратњи својих домаћина, обишао је и гранични прелаз на Ђердапу 2. Амбасадор Маковеи и председник општине Неготин др Влајко Ђорђевић истакли су да би отварање овог граничног прелаза још више приближило две државе и два народа, поготово из ових пограничних подручја. Амбасадор је рекао да постоји спремност и добра воља њихове стране за отварањем овог прелаза, али да доста утицаја на то има и Европска унија, с обзиром да је Румунија њен члан.

2983_3.jpg

У вечерњим сатима, амбасадор је отворио и изложбу ликовних радова у Тодорчетовом конаку.