Среда, 30. Новембар 2011.

– Активности Друштва за борбу против рака „Невен“

3468_1.jpg

Светски Дан борбе против СИДЕ, 1. децембар, Подружница Друштва за борбу против рака „Невен“ из Неготина, обележиће предавањима намењеним млађој популацији. У четвртак 1. децембра у Неготинској гимназији, предавање ће одржати др Нада Михајловић са темом „Репродуктивно здравље младих и полно преносиве болести“ и психолог школе Мирослава Маринковић на тему „Ризично понашање“.

У четвртак 8. децембра у госте Неготину долази онколог др Весна Ђорђевић Лалошевић из Зајечара, а тема предавања је „Терапија бола код онколошких пацијаната“. Предавање ће бити одржано на Дечијем одељењу Народне библиотеке „Доситеј Новаковић”, са почетком у 17 часова.

У истом простору 16. децембра о психолошкој подрсци пацијентима са неоплазмом говориће др Данијела Станковић, анестезиолог Здравственог центра Неготин.

Подружница Друштва за борбу против рака Неготин и ове године организовала је посете месним заједницама општине Неготин. Домаћин је била месна заједница Сиколе. У тамошњој основној школи просветни радници окупили су мештане на два предавања.

Др Јевросима Пуслојић је женама овог Крајинског села говорила о канцеру дојке, раном откривању и лечењу. Посећеност је била јако велика, што говори у прилог чињеници да су многе жене постале свесне значаја превенције здравља.

Др Љиљана Рацић је о канцеру дебелог црева и лечењу такође говорила заинтересовним мештанима села Сиколе. Ова тема је пробудила велико интересовање јер је везана за здраву исхрану, физичке активности и здрав начин живота.