Уторак, 07. Мај 2013.

Основна школа "Павле Илић Вељко" Прахово

О ШКОЛИ ...

Основна школа 'Павле Илић Вељко' са седиштем у Прахову, потпуном осмогодишњом школом у Прахову и издвојеном одељењу у Радујевцу, је друштвена и школска институција организована за реализацију основног образовања и васпитања ученика. Основна школа у Прахову почела је са радом далеке 1878. године, а у Радујевцу још раније, 1851. године.

Данас се настава у Прахову одвија у школској згради која је изграђена још 1932. године, а у Радујевцу настава се одвија у новој школској згради од 2001. године.

Ученици ове школе учествују на такмичењима из свих научних области и постижу значајне резултате. У прошлој школској години ученици су имали учешће на Републичком такмичењу из страног језика, научно техничког стваралаштва и рецитовања. И ове године један ученик се пласирао на Републичко такмичење из страног језика.
Обе школе су у релативно добром стању захваљујући редовном одржавању. Просторије су окречене и чисте, а задњих година набављено је и доста опреме што је битно утицало на квалитет наставе. Сви се у школи труде да оплемене простор како би и ученицима и наставницима боравак у школи био што пријатнији.