Понедељак, 29. Април 2024.

ОДРЖАНА 24. СЕДНИЦА СО НЕГОТИН

На 24. седници локалног парламента, којом је председавао мр Милан Уруковић, председник СО Неготин, одборници су усвојили осам предлога одлука и решења. Данашњој седници су поред 41 одборника, присуствовали Богдан Гугић, заменик председника Општине Неготин и чланови Општинског већа.

 

 

Већином гласова усвојене су одлуке о усвајању Локалног акционог плана запошљавања општине Неготин за период од 2024-2026.године, измени и допуни одлуке о одређивању надлежног органа за спровођење поступка давања у закуп и коришћења пољопривредног земљишта у државној својини на територији општине Неготин, приступању изради Плана детаљне регулације за изградњу објеката за производњу електричне енергије - солане електране „Добровиш“ и  спровођењу Јавног конкурса за избор директора Јавног предузећа за комуналне делатности „Бадњево“ Неготин.

 

 

На данашњој седници одборници су усвојили и предлоге решења о именовању чланова Шкоилског одбора Пољопривредне школе са домом ученика „Рајко Боснић“Буково,  престанку дужности и икеновању директора Туристичке организације општине Неготин. На ову дужност постављен је досадашњи директор ове установе, Душан Петровић. Усвојено је и Решење о образовању Комисије за спровођење конкурса за избор директора јавних предузећа чији је оснивач Општина Неготин.