Петак, 11. Октобар 2024.

ПРИЈЕМ ЗА ДЕЦУ У ДЕЧИЈОЈ НЕДЕЉИ

Традиционални пријем и дружење са децом, малишанима из Предшколске установе „Пчелица“, ученицима основних и средњих школа у оквиру обележавања Дечије недеље 2024, председник Владимир Величковић приредио је данас у малој сали Општине Неготин. У опуштеном разговору деца су председнику пренела своје жеље и шта би у циљу обезбеђивања бољих услова за њихово школовање и одрастање, требало унапредити у школама.

„Ово је прилика да деци објаснимо како се доносе одлуке, сагледавају и решавају проблеми и дешава све оно што је део наше свакодневице коју деца сигурно примећују. Желимо да објаснимо деци да у локалној самоуправи функционише сличан систем рада као и у њиховим школама. Свако има неке своје задатке и обавезе. Дефинишемо и решавамо проблеме који муче њих, али и све остале наше суграђане“, рекао је данас председник Величковић и поручио да деци треба промовисати добре ствари и указати на лоше примере.

Наши данашњи гости обишли су велику салу СО Неготин у којој се одвијају седнице Скупштине општине Неготин и упознали се са начином доношења најважнијих одлука локалне самоуправе, и писарницу Општинске управе Неготин.

Слоган овогодишње манифестације која се обележава од 7. до 13. октобра је „Ја имам план: Толеранција и љубав за сваки дан!“