Понедељак, 07. Октобар 2024.

ОДРЖАНА 99. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

На данас одржаној 99. седници Општинског већа којом је председавао Владимир Величковић, председник Општине Неготин, усвојено је седам предлога одлука, решења и закључака. Предлог одлуке о приступању изради Локалног плана управљања отпадом на територији наше општине за период 2025-2035. године, дефинише циљеве и организује процес управљања отпадом за период од 10 година. План ће садржати и циљеве које треба остварити у погледу поновне употребе и рециклаже отпада у области која је обухваћена планом, програм сакупљања отпада из домаћинства, програм сакупљања опасног отпада из домаћинства, програм сакупљања комерцијалног отпада, програм управљања индустријским отпадом, предлоге за поновну употребу и рециклажу компонената комуналног отпада, програм смањења количине биоразградивог и амбалажног отпада у комуналном отпаду, програм развијања јавне свести о управљању отпадом, локацију постројења за сакупљање отпада, третман, односно поновно искоришћавање и одлагање отпада, укључујући податке о локацијским условима, као и различите мере превенције и санације.

Одлука о додели стипендија ученицима и студентима са пребивалиштем на територији општине Неготин доноси се са циљем подршке средњошколском и високошколском образовању, као и помоћи у школовању студената и ученика средњих школа са пребивалиштем на територији општине Неготин. Данас је усвојено и Решење о додељивању једнократног износа ученицима средњих школа и студентима општине Неготин, свим кандитатима који су поднели пријаве за доделу стипендија за школску 2023/24. годину, који су испунили све услове, а којима стипендије нису додељене због ниже позиције на ранг листи. Разлог за доношење овог решења су неутрошена буџетска средства за ове намене. Општина Неготин оваквим одлукама настоји да пружи додатну мотивацију ученицима средњих школа и студентима да наставе са постизањем успеха у њиховом школовању, те да убудуће својим знањем допринесу развоју наше општине.

Већници су усвојили и предлоге решења о измени решења о именовању чланова Управног одбора Предшколске установе „Пчелица“ и Основне школе „Стеван Мокрањац“ у Кобишници.