Уторак, 17. Мај 2016.

Почела санација кућа оштећених у поплави

У оквиру пројекта „Подршка опоравку домаћинстава и локалне привреде у Србији погођеним обилним поплавама у мају и септембру 2014. године“, који спроводи Дански савет за избеглице, Визија и ЕНЕКА, а финансира Делегација европске уније у Србији, почела је санација два објекта, а очекује и скори почетак изградње две монтажне куће.

  

„У току је санација куће породице Михаjловић у Неготину, санираће се и једна кућа у Слатини, а биће изграђене и две нове монтажне куће за породице Барбуловић и Јенић. То је оно што је нужно да се уради на територији општине Неготин за становништво, односно за четири породице, да им се помогне да им се стамбени објекти санирају или да се у потпуности изграде нови. Очекујем да се на основу спроведене јавне набавке за изградњу монтажних кућа почну и ови радови. Захвалио бих овом приликом Данском савету за избеглице и Делегацији Европске уније што су нашим грађанима помогли у невољи“ – рекао је Јoван Миловановић, председник општине Неготин, приликом обиласка радова на кући породице Михаjловић.  

  

„Биће уређена кухиња, трпезарија и две спаваће собе. У овој кући живимо ја, супруг и ћерка и пресрећни смо што су радови почели и што ће наша кућа ускоро бити уређена и безбедна за становање. Захвална сам свима који су укључени у санацију наше куће“ – каже Душица Михајловић. 

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.